Translate

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Γιατί υποχώρησε η Μέρκελ;

Αντιλήφθηκε οτι η Γερμανία έχει να χάσει πολύ περισσότερα από όλους αν διαλυθεί η ευρωζώνη.
Σε λίγο , αν συνεχιστεί η ύφεση, δεν θα μπορεί να πουλήσει τα εμπορεύματά της πουθενά.
Η συμφωνία που επετεύχθει, να δανείζονται οι τράπεζες απ΄αυθείας από την κεντρική και όχι μέσω των κρατών , σημαίνει οτι η Γερμανία  που συνεισφέρει τα περισσότερα, βάζει το χέρι στην τσέπη επι τέλους.
Αλλά η γλώσσα που χρησιμοποιούν είναι τεχνοκρατική για να το περάσουν εύκολα στους Γερμανούς.
Η ολοκλήρωση της πολιτικής και οικονομικής ενοποίησης της ευρωζώνης θα αποτελέσει το εφαλτήριο της ένωσης των εργαζομένων των χωρών της και έτσι θα φέρει πιο κοντά τις προυποθέσεις του σοσιαλισμού.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Μεγάλη επιτυχία η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αργοστόλι, χθες.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Φωκάς χθες, τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ένα απολογισμό της δράσης τους και σχεδίασαν τις επόμενες κινήσεις τους.
Η μεγάλη επιτυχία στο να κερδίσει την μονοεδρική στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη , οφείλεται στην σύμπνοια και κοινή δράση των μελών και των φίλων καθώς και στην μεγάλη ανταπόκριση του λαού των νησιών μας.
Στο επόμενο διάστημα η δράση του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει στόχευση μια υπεύθυνη αντιπολίτευση με προτάσεις πάνω στα καυτά προβλήματα του λαού και του τόπου, με ταξικό περιεχόμενο καθώς τα στηρίγματα του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι μισθωτοί, οι άνεργοι και η νεολαία.
Επίσης θα βοηθήσει κάθε κίνημα και πρωτοβουλία πολιτών στην κατεύθυνση της κοινωνικής αλληλεγγύης για τα πιο αδύνατα οικονομικά τμήματα του πληθυσμού που υποφέρουν.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Η προκλητική Μέρκελ θα παρακολουθήσει τον αγώνα

Είναι να απορεί κανείς με την ανευθυνότητα της αρχηγού του μεγαλύτερου κράτους της ΕΕ , όταν ταυτίζεται με τα εθνικιστικά ανθρωπάρια της κίτρινης Bild, στην προσπάθειά τους να μετατοπίσουν τις ευθύνες της κρίσης της ΕΕ- που είναι οι Τραπεζίτες- στην Ελλάδα.
Όμως η κρίση προχωρεί και εξαπλώνεται όχι μόνο στην Ισπανία και Ιταλία , αλλά αρχίζει να ακουμπά και την ίδια την Γερμανία.
Ό,τι και να σκαρφιστούν, αποδεικνύεται κάθε μέρα ότι μόνο οι Έλληνες δεν φταίνε για την κρίση των Τραπεζιτών.

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Γιατί επιμένουν να μπει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση;

Με επιμονή και πείσμα προσπαθούν να ρίξουν δίκτυα και δολώματα να παρασύρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με διπλό στόχο.
Αν τα καταφέρουν τον ευνουχίζουν και λύνονται τα χέρια τους στα  νέα μέτρα που ετοιμάζουν.
Αλλιώς προσπαθούν να τον απομονώσουν σαν δύναμή ανευθυνότητας.
Δεν θα τα καταφέρουν.

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ ο Τουρισμός και το πρόγραμμά του

Ανάμεσα στις πολλές κατηγορίες και διαστρεβλώσεις  που κυκλοφορούν, υπάρχει και η κατηγορία από μέρους του ηλεκτρονικού τύπου στα νησιά μας , ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει επερξεργαστεί πρόγραμμα για τον Τουρισμό. Η αλήθεια είναι όμως διαφορετική.
Αυτή η λαθεμένη αντίληψη έχει σαν βασικό θέμα ότι ο Τουρισμός είναι κάτι ξεκομμένο από την καταστροφική μνημονιακή πολιτική που ασκούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με τους συμμάχους τους.
Όμως η διάλυση  της παραγωγικής βάσης της χώρας, η καταχρέωση του επαγγελματία, οι αυξημένες τιμές και λόγω υψηλού ΦΠΑ, η ανασφάλεια του πολίτη-και συνεπώς του επισκέπτη- , τα δημόσια έργα που έχουν σταματήσει μαζί με την ανοικοδόμηση , και τόσα άλλα που όλα μαζί επιδρούν καταλυτικά στην ανάπτυξη του Τουρισμού, λύνονται με την αντι-μνημονιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.
Χρειάζεται βεβαίως και εξειδίκευση και ειδικά  να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεφαλονιάς. Αυτό όμως θα συμβαδίσει με την γενικότερη ανάταση της χώρας.

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Μεγάλο κύμα φοροκαταιγίδας μπροστά μας.

Καθώς η οικονομική κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει, οι κερδοσκόποι πιέζουν την κυβέρνηση και τα κόμματα του μνημονίου, όχι μόνο να τηρήσουν τους όρους του παρόντος μνημονίου, αλλά να εξαπολύσουν νέο κύμα φοροκαταιγίδας για να εισπραχτούν τα οφειλόμενα.

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Σταματήστε και μην πυροβολείτε άλλο τον τουρισμό

Μπορεί ο προεκλογικός αγώνας να οξύνεται μέρα με την μέρα, μπορεί να διακυβεύονται τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των μεγάλων φοροφυγάδων, τα κόμματα του μνημονίου όμως και τα στηρίγματά τους εντός και εκτός Ελλάδας πρέπει να σταματήσουν να πυροβολούν τον τουρισμό που είναι το μόνο που μας απόμεινε.