Translate

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Παπαγεωργόπουλος, Ο Νεο-φιλελεύθερος

Ο Παπαγεωργόπουλος δεν είναι μόνο ,,έντιμος,, , είναι και αστέρι του Νεο-φιλελευθερισμού.
Πρωταγωνίστησε να θεμελιώσει την αντίληψη οτι οι ,,ιδιωτικοποιήσεις,, και η ,,αγορά,, θα λύσουν  όλα τα προβλήματα.
Μόνο που , Νεοφιλελευθερισμός σημαίνει κοινωνική ζούγκλα, οπου το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και τα αποθέματα από τα κρατικά ταμεία των εργαζομένων.

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Κλονίζει η Ιταλία τους Νεοφιλελεύθερους της Ευρώπης

Κλονίζει το εκλογικό αποτέλεσμα της Ιταλίας την καταστροφική Νεο-φιλεύθερη  πολιτική του Μόντι και των Τραπεζιτών. Η ανησυχία όμως επεκτείνεται και στον σκληρό πυρήνα των Νεο-φιλελευθέρων και των Τραπεζιτών, που βρίσκονται οχυρωμένοι πίσω από την Γερμανική ηγεμονία της Μέρκελ.
Η Δημοκρατία και η κοινωνική αλληλεγγύη έχουν βαθιές ρίζες στους Ευρωπαίους εργαζόμενους που μόλις τώρα έχουν αρχίσει να ξυπνούν.
Το φάντασμα του Μαρξ έχει αρχίσει και πάλι να πλανάται πάνω από την Ευρώπη του ακραίου καπιταλισμού.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Να μην κάνουν αναλύσεις οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ

Ορισμένοι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, πχ ο Δραγασάκης, όταν καλούνται από τα συστημικά ΜΜΕ , προσπαθούν να κάνουν αναλύσεις σε μια κατάσταση πολύπλοκη και με δημοσιογράφους που τους περιμένουν να ξεγλιστρήσουν λίγο για να διαστρεβλώσουν αυτά που ειπώθηκαν.
Η εποχή όμως δεν είναι για αναλύσεις. Ο λαός   επιθυμεί να ακούει σταθερά λόγια  με ξεκάθαρο περιεχόμενο.Και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρο.

Μάταια το τοπικό ΠΑΣΟΚ ,, πανηγυρίζει,, για το Συνέδριο

Μάταια το τοπικό ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να δώσει την εντύπωση ότι συμμαζεύεται εν ΄όψη του συνεδρίου του.Τα επικοινωνιακά τρικ δεν  πιάνουν στην νέα εποχή.
Όσο και να προσπαθεί να ανακοινώσει σωρεία ψηφισάντων μελών, μάταια προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του.
Η ανερχόμενη δύναμη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ , η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να δώσει λύση στα καυτά προβλήματά της κοινωνίας.

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Που κρύβονται οι οικολόγοι?

Έχω μια απορία. Αυτοί οι οικολόγοι που είναι εξαφανισμένοι? Τα δάση καταστρέφονται και μετατρέπονται σε καυσόξυλα γιατί προέχει βέβαια ο άνθρωπος , μετά την τεράστια φορολογία στο πετρέλαιο.
Στις Σκουριές η ,, επένδυση,, που προγραμματίζουν καταστρέφει ανεπανόρθωτα το περιβάλλον, νερά, θάλασσα , δάση, χώμα και πάνω απ΄όλα τους ανθρώπους.
Που είναι αλήθεια εξαφανισμένοι οι οικολόγοι?

Θα αντιμετωπίσουμε κατασχέσεις σπιτιών από τις Τράπεζες.

Αποκαλύπτεται  το μυστικό που ετοιμάζουν οι Τράπεζες σε συνεννόηση με εταιρίες του εξωτερικού που ειδικεύονται  στις κατασχέσεις ακινήτων.Παραχωρούν στο 5%-50% της αξίας τους τα υποθηκευμένα ακίνητα και παραμένουν εκτός του κοινωνικού τυφώνα που θα επακολουθήσει.
Οι ξένες εισπρακτικές εταιρίες χωρίς κοινωνικές ευαισθησίες θα επιδιώξουν  εν συνεχεία, την είσπραξη των δανείων μέχρι το 100%, προχωρώντας και σε κατασχέσεις.
Πρέπει η τοπική κοινωνία σύσσωμη να αντιμετωπίσει το θέμα αυτό. Μια πρώτη προσπάθεια πλειστηριασμού ακινήτου μικροεπαγγελματία αντιμετωπίστηκε με επιτυχία από τις οργανωμένες τοπικές δυνάμεις και την Πρωτοβουλία πολιτών.
Όμως επειδή οι προσπάθειες των εισπρακτικών εταιρειών θα ενταθούν, απαιτείται συστράτευση όλης της κοινωνίας για να μην περάσουν τα σχέδια τους.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Που οφείλεται το μπάχαλο στο Δημοτικό συμβούλιο?

Για  ακόμη φορά έγινε μπάχαλο το Δημοτικό συμβούλιο στο Αργοστόλι. Ναυάγησε  εν μέσω αλληλοκατηγοριών η  προγραμματισμένη συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Κεφαλονιάς.
Αιτία? Το ,,φτωχό,, τεχνικό πρόγραμμα από την μια μεριά που κατατέθηκε από τον Δήμο και η αδυναμία να ασκήσει αντιπολίτευση η παράταξη του Κοτσιλίνη, που είναι ουσιαστικά ευάλωτη λόγω των ταμιακών ελλειμμάτων του τέως Δήμου Πυλαρέων.
Είναι η  πλήρης εικόνα  ενός συστήματος που καταρρέει. Μονόφθαλμοι εναντίον τυφλών.

<< Κρυπτόμενοι ανώνυμοι>> λασπολογούν την Πρωτοβουλία Πολιτών

Διάφοροι κονδυλοφόροι έχουν παρουσιαστεί τελευταία στον τοπικό τύπο , ηλεκτρονικό και έντυπο , κρυπτόμενοι πίσω από ψευδώνυμα και λασπολογούν κάθε προσπάθεια που στρέφεται ενάντια στο ντόπιο διεφθαρμένο καθεστώς.
Ο στόχος τους είναι ειδικά η Πρωτοβουλία Πολιτών και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πιστεύουν, τα απομεινάρια της πιο διαλυτικής εποχής, ότι έτσι θα πλήξουν την εποχή που έρχεται και θα γυρίσουμε στο παλιό  καθεστώς που έφερε τον τόπο μας στα πιο δύσκολα χρόνια της νεώτερης Ιστορίας του.
Ματαιοπονούν.