Translate

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Μια νηφάλια αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς

Επειδή πολλά γράφονται και λέγονται από διαφορετικές πλευρές για τα εκλογικά αποτελέσματα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και επειδή πρέπει να τοποθετηθούν τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση, θα επιχειρήσω σύντομα να ερμηνεύσω τα γεγονότα πολιτικά πρώτα από όλα.
Εξ άλλου κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το καταστατικό, έχει δικαίωμα να δημοσιεύει τις προσωπικές του απόψεις .
Μέρος της κοινής γνώμης αλλά και ορισμένοι αρθρογράφοι, αδυνατούν τες να ερμηνεύσουν την μεγάλη απόκλιση των δύο ψηφοδελτίων επιδίδονται σε θεωρίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και αναπαράγοντας τις ,,ερμηνείες,, τους,  μπερδεύουν μερικούς  ψηφοφόρους μας.-τα μέλη μετά τις εσωκομματικές συζητήσεις δεν έχουν ανάγκη επεξηγήσεων-.
Η μέθοδος ανάλυσης  που χρησιμοποιώ δίνει μεγάλη σημασία στην δράση των τάξεων, των διαφόρων κοινωνικών στρωμάτων , με διαφορετικά ή παραπλήσια συμφέροντα και λιγότερο στα άτομα και στους οδηγούς παρ΄οτι και η συμβολή τους έχει  την σημασία της.
Το ψηφοδέλτιο της ΑΝΑΣΑ με επικεφαλής τον Θόδωρο Γαλιατσάτο πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη στην περιφέρεια.
Βοήθησαν σ΄αυτό η ελπίδα για ανατροπή της πολιτικής κατάστασης των μισθωτών, συνταξιούχων, μικρών εμπόρων και επαγγελματιών που είναι οι κύριοι ψηφοφόροι μας  και που στην περιφέρεια βρίσκουν πιο εύκολα τον δρόμο παρά στην μικρή τοπική κοινωνία που τα πράγματα είναι πιο ασφυκτικά.
Η καθοριστική επίσκεψη Τσίπρα στην Κέρκυρα που έγειρε την ζυγαριά και έσπασε το τοπικισμό υπέρ του πολιτικού προτάγματος.
Η ύπαρξη και αξιοποίηση των πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών με ΑΝΕΛΛ και Κοινωνική Συμφωνία έδωσε  το αέρα πλατιάς ενότητας.
Η εμπειρία, οι ικανότητες  και η  συνεπής για αρκετά χρόνια παρουσία,  του επικεφαλής Θ. Γαλιατσάτου.
Ας δούμε τώρα το ψηφοδέλτιο των Ριζοσπαστών Ξανά, το οποίο υποστήριξα και προσωπικά από την αρχή.
Οι Ριζοσπάστες Ξανά και ο Μ. Δημητράτος έδωσαν από την αρχή  μια ξεκάθαρη μάχη , με αρχές θέσεις και καθαρή προσωπική παρουσία που πρέπει να αναγνωριστεί από όλους.
Συγκρούστηκαν μετωπικά με το τοπικό κατεστημένο και απομάκρυναν  διάφορους μνηστήρες που επεδίωκαν να αλώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο τοπικός ψήφος είναι πολύ πιο ,,δύσκολος,, γιατί πρέπει να ξεπεράσει πολλά εμπόδια-εξαρτήσεις  και είμαι κατανοητός ελπίζω από όλους.
Τα προηγούμενα πέντε χρόνια δεν υπήρξε στο Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία και παρεμβάσεις μια και ο ΣΥΝ με τις τότε μικρές δυνάμεις του δεν μπορούσε να έχει ψηφοδέλτιο.
Αδυναμίες  λάθη και παραλήψεις υπήρξαν, κυρίως λόγω των ασφυκτικών χρονικών ορίων.
Σήμερα όμως υπάρχει μια παρουσία δύο δημοτικών  συμβούλων και μια αξιόλογη βάση ευρισκόμενη μακριά της συναλλαγής, που ο ΣΥΡΙΖΑ θα στρατολογήσει τα καλύτερα στοιχεία του.
Το σπουδαιότερο είναι ότι η ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να στηρίζεται και στα δύο πόδια.
Όχι μόνο δυνατός στις ψηφοφορίες αλλά και στο κίνημα και επιδιώκουμε αυτά τα δύο να συμβαδίσουν.
Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δυνάμωσαν και σε εμπειρία και σε πολιτική παρουσία από τις τοπικές εκλογικές δοκιμασίες και προχωρούν μπροστά γιατί ο λαός έχει απαιτήσεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεών.

Στέλιος Ματαράγκας-Συντονιστής ΟΜ Κραναίας ΣΥΡΙΖΑ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου