Translate

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Το κριτήριο των συμμαχιών με τον ΣΥΡΙΖΑ

Είναι φανερό ότι η  μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορεί να κυβερνήσει για πολύ καιρό καθώς τα αδιέξοδα της πολιτικής της -εκτός από τις καταστροφικές επιπτώσεις-δεν οδηγούν πουθενά.
Αυτό δεν το έχουν αντιληφθεί μόνο οι ,,έξω,, αλλά το καταμαρτυρούν οι δημοσκοπήσεις καθημερινά.
Καθώς έρχεται η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του το ερώτημα μπαίνει ως εξής.Ποιο το κριτήριο συμμαχίας με τον ΣΥΡΙΖΑ;


Ο ΣΥΡΙΖΑ στην διακυβέρνηση μπορεί να έλθει είτε αυτοδύναμος είτε με συμμάχους, όπως και να έχει όμως η ύπαρξη συμμάχων είναι απαραίτητη.
Αυτό είναι εύκολα κατανοητό και απολύτως απαραίτητο για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.
Το άνοιγμα στην κοινωνία είναι αναγκαίο όπως το οξυγόνο αλλά  το άνοιγμα σε κάθε αβέβαιο στοιχείο εγκυμονεί κινδύνους ιδίως την ώρα της αναμέτρησης με αντιπάλους τις ,,αγορές,, και την ντόπια οικονομική  ολιγαρχία.
Όπως είναι φυσικό αρκετοί σύμμαχοι θα προσέλθουν διαβλέποντας εξουσία και κυβέρνηση.
Μερικοί με αγνές προθέσεις να βοηθήσουν. Μερικοί με άλλες σκέψεις στο μυαλό τους.
Πως θα τους ξεχωρίσουμε;Τι κριτήρια πρέπει να θέσουμε;Δεν εννοώ βέβαια τους απλούς ανθρώπους οπαδούς των διάφορων κομμάτων
Μερικοί δεν επιθυμούν να μπουν καθόλου κριτήρια. Η άποψη αυτή είναι αφελής για να μη πω επικίνδυνη.
Κριτήρια συμμαχιών πρέπει να μπουν όπως κριτήρια βάζεις και στην πόρτα του σπιτιού σου για το ποιοί θα μπουν μέσα ή όχι.
Το βασικό κριτήριο που θα μας ξεχωρίσει όχι μόνο από τους ,,άλλους,, αλλά θα μας γνωρίσει και τους πραγματικούς φίλους μας θα είναι η επιμονή στην διαγραφή του χρέους ή όχι.
Είναι το κρίσιμο και αποφασιστικό σημείο η διαγραφή του χρέους και θα δοκιμαστούν όλα τα κόμματα πάνω στο θέμα  Είναι το καθοριστικό σημείο που δεν θα ξεχωρίσει μόνο τους πραγματικούς μας φίλους αλλά θα καθορίσει και με ποιους θα πάμε και ποιους -ενδεχομένως- να αφήσουμε.
Φυσικά αβέβαιοι σύμμαχοι που έχουν ψηφίσει τα διάφορα μνημόνια θα είναι ευπρόσδεκτοι μόνο σαν ψηφοφόροι.
Στέλιος Ματαράγκας-Συντονιστής ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Κραναίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου