Translate

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Περί Δραχμής , Λίρας και επιστροφής στο εθνικό νόμισμα

Είναι δυνατή ή επιστροφή στο εθνικό νόμισμα ή όχι? Μεγάλο ερώτημα , δύσκολο και με επιπτώσεις πάρα πολλές. Όμως μας ταλανίζει και δεν αποφεύγω τα δύσκολα.
Η απόφαση κατάργησης των εθνικών νομισμάτων και ένταξη στο ευρώ είναι μια απόφαση που εξυπηρετεί τα σχέδια των πολυεθνικών εταιρειών κατ αρχή.

Οι αστικές τάξεις των μεγάλων χωρών αλλά και των μικρότερων έχουν αποφασίσει για κοινή νομισματική πορεία βάσει των υποδείξεων των πολυεθνικών εταιρειών.
Μια πορεία αντίστροφη και επιστροφής στο εθνικό νόμισμα από ποια τάξη μπορεί να γίνει?
Από την μεσαία  και μικροαστική τάξη, μας λέει το πρώτο σενάριο.
Πρώτη της δουλειά είναι η υποτίμηση του νομίσματος ,ελεγχόμενη στην καλύτερη περίπτωση. Αν δεν είναι ελεγχόμενη αλίμονό μας.
Η  τάξη των μισθωτών και οι εργαζόμενοι  γενικότερα ,δλδ η πλειοψηφία, θα πληρώσει και πάλι  τα σπασμένα  και  με αμφίβολα αποτελέσματα.Έτσι και αλλιώς.
Αν την αποχώρησή την επιχειρήσει η τάξη των μισθωτών και των εργαζομένων ,  θα πρέπει να προχωρήσει στον Σοσιαλισμό τώρα ,βάσει των διεθνών συσχετισμών θα κηρύξει δικτατορία του ενός κόμματος και θα κλείσει τα σύνορα.-στην καλύτερη περίπτωση γιατί υπάρχει ο κίνδυνος του πολέμου και του διαμελισμού της χώρας-
Επειδή η Ιστορία δεν γυρίζει πίσω και οι δυο λύσεις είναι απορριπτέες.
Τι μένει? Να προχωρήσουμε με την Ιστορική εξέλιξη.
Αντίσταση στην εσωτερική υποτίμηση της εργατικής δύναμης, συσπείρωση με τους άλλους εργαζόμενους της Ευρώπης , ακύρωση του μνημονίου, προετοιμασία για ανατροπή της κυριαρχίας των πολυεθνικών , για μια άλλη  Ευρώπη των λαών.
Αυτά προς το παρόν. Ας λένε οι διάφοροι ό,τι θέλουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου