Translate

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Σκέψεις και συμπεράσματα από τις κινηποιήσεις για την σημερινή Πρωτομαγιά στην Κεφαλονιά

Κάτ΄αρχή δεν περίμεναμε  μεγάλη συμμετοχή στις σημερινές κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά, ούτε από την  Πρωτοβουλία Πολιτών και το δίκτυο συνδικαλιστών, ούτε από το ΠΑΜΕ.
Το κλίμα των προηγούμενων ημερών και μηνών , η επικρατούσα ψυχολογία των εργαζομένων και των ανέργων ,έδειχναν καθαρά ότι μεγάλη συμμετοχή δεν έπρεπε να περιμένουμε.
Η υποχώρηση του λαϊκού κινήματος έχει να κάνει με πολλές αιτίες. Η κούραση των μεγάλων κινητοποιήσεων στα πρώτα μέτρα του μνημονίου, η αναποτελεσματικότητα των αγώνων μέχρι στιγμής, η μη ύπαρξη ενότητας και συντονισμού των κινητοποιήσεων, η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς με συνδυασμό τις επερχόμενες απολύσεις στους Δημ. υπαλλήλους και τραπεζικούς, οι ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργούνται από την κυβέρνηση και τις κατά τόπους αρχές περί προσλήψεων και ξεπεράσματος της κρίσης , έχουν δημιουργήσει το κλίμα του φόβου και της υποταγής.
Φυσικά όσο η κρίση θα χειροτερεύει λόγω της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση , θα σπρώξει την συνειδητοποίηση των εργαζομένων σε μεγαλύτερα ύψη και όλα αυτά θα ξεπεραστούν και σύντομα.
Η ίδια η πείρα θα δείξει στους εργαζόμενους να μην ελπίζουν μάταια , ούτε να φοβούνται οι πολλοί τους λίγους ,αλλά με όπλο την ενότητά τους θα αντιληφθούν την μεγάλη δύναμη που κρύβουν.
Είμαστε σίγουροι και ήρεμοι για την επερχόμενη άνοδο του λαϊκού κινήματος. Δεν προσπαθούμε να είμαστε πανταχού παρόντες  και πίσω από τα γεγονότα όπως άλλες δυνάμεις του εργατικού κινήματος. Η σωστή ανάλυση της κατάστασης, το κατάλληλο timing , τα λόγια που πιάνουν τόπο, όλα αυτά είναι που κάνουν να φουντώσει ένα κίνημα.

2 σχόλια:

  1. καλή πρωτομαγιά, σημασία έχει και ο καθημερινός αγώνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλη πρωτομαγιά και σε σένα Χτινα. Συμφωνώ μαζί σου οτι ο καθημερινός αγώνας είναι πολυτιμότερος και μας πάει πολύ μακριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή