Translate

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Η Νεο-φιλελεύθερη πολιτική της Γερμανίας βούλιαξε και τις Τράπεζες της Κύπρου

Οι τράπεζες της Κύπρου υποχρεώθηκαν με την ένταξή τους στην ζώνη του Ευρώ ,να εφαρμόσουν την ακραία οικονομική πολιτική του Νεο-φιλελευθερισμού και μάλιστα κατά το Γερμανικό μοντέλο στον τράπεζικό τομέα.
Η κατάργηση κάθε κανόνα ελέγχου από την κεντρική τράπεζα της Κύπρου , το κλίμα της απόλυτης ασυδοσίας και η τυφλή  πίστη στην αυτορρύθμιση των αγορών δημιούργησαν και για τις κυπριακές τράπεζες ένα τεράστιο ,,άνοιγμα,, με αποτέλεσμα την πλήρη κατάρρευσή τους.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Και τώρα τι γίνεται με την Κύπρο?

Πρέπει να αρχίζουμε να ξεκαθαρίζουμε όλοι  τις σκέψεις μας , μετά την δύσκολη θέση που βρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία και την πίεση που δέχεται από το Γερμανικό κεφάλαιο.
Ο δρόμος της υποταγής από την μια μερά στα κελεύσματα της Μέρκελ  οδηγεί στην καταστροφή της Κυπριακής οικονομίας. Αλλά και ο μοναχικός δρόμος οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα και μάλιστα μετά την άρνηση της Ρωσίας να παρέμβει αποφασιστικά.

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

To βαρύ χέρι της Γερμανίας και το όχι των Κυπρίων

Το Γερμανικό κεφάλαιο ετοιμαζόταν από καιρό και τώρα που βρήκε την ευκαιρία κτύπησε με όλη του την δύναμη για να διαλύσει το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου πρώτα και μετά την πραγματική της οικονομία.-οι Γερμανικές εταιρίες και τράπεζες καιροφυλακτούν-.Οι ηρωικοί Κύπριοι όμως αντέταξαν ένα ηρωικό όχι.

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Περί Δραχμής , Λίρας και επιστροφής στο εθνικό νόμισμα

Είναι δυνατή ή επιστροφή στο εθνικό νόμισμα ή όχι? Μεγάλο ερώτημα , δύσκολο και με επιπτώσεις πάρα πολλές. Όμως μας ταλανίζει και δεν αποφεύγω τα δύσκολα.
Η απόφαση κατάργησης των εθνικών νομισμάτων και ένταξη στο ευρώ είναι μια απόφαση που εξυπηρετεί τα σχέδια των πολυεθνικών εταιρειών κατ αρχή.

Είπα να χορέψω ένα ζείμπέκικο χθές αλλά...

Χθες είπαμε να βγούμε με μια φιλική παρέα και με πρόταση τους πήγαμε στον χορό του Λυκείου Ελληνίδων.
Τον χορό τον αποφεύγω όσο μπορώ, αλλά κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία χόρεψα την γυναίκα μου κάτι ξενέρωτα μπλουζ και κανά ταγκό για το χατήρι της και μετά έκανα υπομονή στην θέση μου.
Τι περίμενα? Να ακούσω τον ήχο του ζεϊμπέκικου. Κάτι με πιάνει μόλις ακούω ζεϊμπέκικο. Τινάζομαι σαν ελατήριο , μόνο και πρώτος συνήθως και χορεύω ξεχνώντας ο,τιδήποτε υπάρχει δίπλα μου και γύρω μου.
Εννοείται μόνο ένα χορό γιατί με το ζεϊμπέκικο τα λες όλα με την μία. Δεν χρειάζεται δεύτερος χορός.
Αλλά χθες τίποτε. Μάλλον οι κυρίες του Λυκείου βάλανε το χεράκι τους. Κρίμα την βραδιά.
Ένας χορός υπάρχει αληθινός. Το ζεϊμπέκικο. Τα άλλα είναι ψεύτικα

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Οι φοιτητές που δεν γνώριζαν την μάχη του Μαραθώνα χαρακτηριστικό της Παιδείας του Νεοφιλελευθερισμού

Όσο ο καπιταλισμός γιγαντώνει τις πολυεθνικές και προλεταριοποιεί την μικρή και μεσαία τάξη , τόσο προσαρμόζει την Παιδεία στα δόγματα του κέρδους απαξιώνοντας τις ανθρωπιστικές επιστήμες σαν μη παραγωγικές.Έτσι οι μαθητές του Παντείου δεν γνώριζαν από που  ο Μαραθώνιος δρόμος πήρε το όνομά του ,ούτε βέβαια γνώριζαν την μάχη του Μαραθώνα-πλην μιας Αλβανής φοιτήτριας-

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Το ΚΚΕ έχει χάσει την μπάλα.

Ότι αυτήν την κρίσιμη περίοδο για τον τόπο και το λαό , το ΚΚΕ που θα μπορούσε να προσφέρει πολλά ,έχει χάσει την μπάλα είναι σίγουρο.
Χωρίς τακτική και με στρατηγικό στόχο κατ΄ευθείαν τον Σοσιαλισμό του ενός κόμματος ,δεν κάνει μόνο ολέθρια λάθη αλλά έχει σαν στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ και τίποτε άλλο.
Τοπικά το ζήσαμε για άλλη μια φορά στην συγκέντρωση της περασμένης Δευτέρας για τα ΤΕΙ.
Ο στόχος του ήταν να υπονομεύσει την συγκέντρωση σε  παράλληλη συνεργασία με τον Δήμο.
Κοινός αντίπαλος η Πρωτοβουλία Πολιτών , που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.
Όλα τα άλλα είναι σε δεύτερη μοίρα. Ποιός νοιάζεται για τα ΤΕΙ?Η μπάλα που να είναι άραγε?

Η παραμονή ή όχι των ΤΕΙ στην Κεφαλονιά είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να παίζουν μερικοί μικροκομματικά παιγνίδια

Αυτές τις ημέρες που κρίνεται η παραμονή των ΤΕΙ στην Κεφαλονιά ,που τυχόν απομάκρυσή τους θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για τον τόπο, ας αφήσουν μερικοί στον Δήμο τα μικροκομματικά παιγνίδια γιατί οι  Κεφαλονίτες παρακολουθούν και καταλαβαίνουν.
Τούτη την ώρα ο τόπος χρειάζεται πάνω από όλα ενότητα και αγωνιστική διάθεση και όχι παιγνίδια των γραφείων .

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Δεν υπάρχει Δημοκρατία χωρίς κόμματα.

Είναι λάθος να απευθύνεσαι στην κοινωνία και να παραβλέψεις ότι αποτελείται από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις που εκφράζονται μέσω φορέων και κομμάτων.
Αφού λοιπόν δεν μπορείς χωρίς την κοινωνία , τότε θα πρέπει να αποδεχθείς και τα διάφορα κόμματα με τον δικό τους πολιτικό λόγο.
Είσαι -υποτίθεται- ώριμος να κρίνεις τα κόμματα και να  αντιληφθείς ποιο σε βοηθά πραγματικά και ποιο σε εμπαίζει.

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Τα ΤΕΙ θα κρατηθούν από τις γνωριμίες ή από την κοινωνία?

Μετά την σημερινή αποτυχία της συγκέντρωσης για να μη κλείσουν τα ΤΕΙ  βάσει του μνημονιακού σχεδίου ΑΘΗΝΑ , μπαίνει το εξής δίλημμα για τους φοιτητές και την τοπική κοινωνία.
Είτε θα εμπιστευτούν τον Δήμαρχο με τις  ,,γνωριμίες,, -και με τα γνωστά αποτελέσματα , είτε θα εμπιστευτούν την ριζοσπαστική τοπική κοινωνία.