Translate

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Συμπεράσματα από την χθεσινή μέρα.

Η χθεσινή μέρα  ήταν μια μέρα σημαδιακή προς πολλές κατευθύνσεις.Η επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα έδειξε σαφώς ότι τα μέτρα που δυσκολεύεται , λόγω της μονομέρειας τους κυρίως, να περάσει η κυβέρνηση ,θα περάσουν με το ειδικό βάρος του Γερμανικού τραπεζικού κεφαλαίου.
Το μνημονιακό μπλοκ είναι αποφασισμένο να προχωρήσει αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συνέπειες.

Το αντι-μνημονιακό μπλοκ , με τις διαδηλώσεις του σε όλη την Ελλάδα, έδειξε και αυτό με την μαζικότητα του, την απόφασή του να αντιταχθεί στην επερχόμενη φτωχοποίηση.
Η παρουσία του στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις είναι πάρα πάνω από αισθητή.
Στο Αργοστόλι. τόσο οι κοινωνικές δυνάμεις γύρω από την Πρωτοβουλία, όσο και από το ΠΑΜΕ, έδειξαν ότι ο κύριος κορμός υπάρχει και είναι έτοιμος να οργανώσει σε μεγαλύτερο βαθμό τις κοινωνικές δυνάμεις που ακόμη βρίσκονται σε κατάσταση σοκ και τρέφουν κάποιες αυταπάτες ότι μπορεί να συμβεί κάποιο θαύμα που θα σταματήσει την χώρα από την πλήρη κατάρρευσή που οδηγείται από μια ελίτ της κερδοσκόπων , ανεύθυνων πολιτικών και διαπλεκόμενων ΜΜΕ.
Ο Χειμώνας που έρχεται θα είναι βαρύς ,η αγορά θα παγώσει και τα δυο στρατόπεδα  θα αναμετρηθούν μέχρι του βαθμού αντοχής τους.
Αν ο λαός δεν σκύψει το κεφάλι και πυκνώσει πιο δυναμικά το αντι-μνημονιακό μπλοκ, δεν υπάρχει δύναμη να του αντισταθεί.

Στέλιος Ματαράγκας
Μέλος της Νομ. Επιτροπής Κεφανιάς-Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου