Translate

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ζητείται λαός για εξέργεση.

Τα συμπεράσματα μετά τις τελευταίες συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια δεν είναι καθόλου εύκολα , ούτε μπορούμε πρόχειρα να προβλέψουμε το μέλλον, καθώς μπαίνουμε σε μια εποχή ταραγμένη και άστατη όπου το κάθε τι μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή πλέον.
Με τα  άδικα και μονομερή αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης-τρόικας , εφαρμόζοντας κατά γράμμα το καταστροφικό μνημόνιο, αναμενόμενη ήταν και η νέα  αντίδραση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Οι συγκεντρώσεις  διαμαρτυρίας και τα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα , καθώς και στην Κεφαλονιά ήταν ογκώδης και σοβαρές.
Δύο πράγματα όμως βγαίνουν σαν πρώτο συμπέρασμα Πρώτον δεν φαίνονται ικανές να σταματήσουν τα επερχόμενα μέτρα και δεύτερον δεν ήταν τόσο μαζικές παλλαϊκές όσο απαιτούν οι στιγμές.
Για να σταματήσουν τα νέα μέτρα καθώς και τα επόμενα που θα έρχονται κάθε φορά μέχρι την εξαθλίωση , είναι φανερό ότι η παρούσα κυβέρνηση που  ξέχασε τις ,, κόκκινες,, γραμμές που είχε θέσει τόσο εύκολα,   δεν της αρμόζει να κυβερνά πλέον και  μόνο μια άλλη κυβέρνηση μπορεί να ορθώσει ανάστημα.
Είναι ανάγκη οι συγκεντρώσεις,τα συλλαλητήρια και γενικά οι αντιδράσεις ,  να πάρουν παλλαϊκές διαστάσεις.
Παίρνοντας παράδειγμα από την τελευταία  συγκέντρωση των κινημάτων  στο Αργοστόλι,παρ΄ότι η συμμετοχή, ιδίως των μισθωτών και επαγγελματιών ήταν ικανοποιητική, οι έμποροι σε μεγάλο βαθμό δεν συμμετείχαν. Υπήρξε ομόθυμη η ηθική τους υποστήριξη, είναι αλήθεια.
Όμως όπως μας διδάσκει συνεχώς το Πολυτεχνείο, η μεγάλη και μαζική συμμετοχή του λαού είναι σε θέση να γκρεμίσει και πάνοπλες χούντες.
Τα κινήματα  και οι αντίδρασεις που αναπτύσσονται αυτές τις ημέρες στην Πορτογαλία και Ισπανία είναι πολύ πιο δυναμικά από λαούς με μικρότερη αγωνιστική παράδοση από την δική μας.
Ας πιστέψουμε λοιπόν όλοι  ότι τίποτε δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαό που είναι ενωμένος και αποφασισμένος.

Στέλιος Ματαράγκας
μέλος της Νομ. Επιτροπής Κεφαλονιάς του ΣΥΡΙΖΑ

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου