Translate

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα σώματα ασφαλείας. Τα στηρίζει?

Στις τελευταίες διαδηλώσεις των διάφορων λαίκών στρωμάτων εναντίον της καταστροφικής πολιτικής του μνημονίου , βλέπουμε να ξεσηκώνονται για τους χαμηλούς μισθούς τους και τα σώματα ασφαλείας.ΟΣΥΡΙΖΑ στήριξε ενεργά την προσπάθειά τους για υπεράσπιση  των μισθών τους και το δικαίωμά τους για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Συνάντησε όμως κριτική από μια μερίδα ανθρώπων της Αριστεράς.
Είναι αλήθεια οτι οι τελευταίες κυβερνήσεις του Μνημονίου ιδίως ,χρησιμοποιούν τα σώματα ασφαλείας όχι στο κύριο καθήκον τους που είναι η προστασία του πολίτη από το ποινικό έγκλημα, αλλά σαν δύναμη κρούσης για να διαλύει τις κινητοποιήσεις των λαίκών στρωμάτων για να μην φτωχοποιηθούν, όπως στοχεύουν η τρικομματική κυβέρνηση και οι τραπεζίτες  και οι πάσης φύσης καπιταλιστές που θέλουν την Ελλάδα μια χώρα με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και πάφθηνους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπουμε οτι στηρίζει και με την παρουσία βουλευτών τους τις αγωνιστικές διεκδικήσεις των σωμάτων ασφαλείας.
Είναι και αυτοί παιδιά του Ελληνικού λαού , σκληρά εργαζόμενοι. Γνωρίζει οτι αύριο και πάλι θα χρησιμοποιηθούν εναντίον των υπολοίπων εργαζομένων εκτελόντας διαταγές των ανωτέρων τους και της κυβέρνησης , όμως είναι διαφορετικό να αντιμετωπίζεις τα σώματα ασφαλείας στο πεζοδρόμιο που χθες είσασταν μαζί Και για τις λαίκές δυνάμεις αλλά και για τα σώματα.
Απεναντίας αν δεν τους υποστήριζε  η εξάπλωση ακροδεξιών  φασιστικών αντιλήψεων θα δυνάμωνε ακόμη περισσότερο.

Στέλιος Ματαράγκας
Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κεφαλονιάς- Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου