Translate

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Τα τρία ,, μυστικά,, της επιτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχει προηγούμενο ούτε εντός ούτε εκτός, να βλέπεις τις δημοσκοπήσεις να δίνουν τέτοια ποσοστά συνεχώς σε ανιούσα γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και την ίδια στιγμή να βουλιάζουν και τα τρία κόμματα που κυβερνούν ,ενώ τα υπόλοιπα της αντιπολίτευσης  να είναι καθηλωμένα ή να μαραζώνουν.Τυχαίο? Όχι βέβαια . Υπάρχουν λόγοι απλοί και γι΄αυτό μη κατανοητοί σε ορισμένους.Γιατί το απλό είναι το δύσκολο μα και το επιτυχημένο. Και εξηγούμαι.
Το πρώτο είναι η πολυφωνία και ο πλουραλισμός των απόψεων.Όλων των απόψεων. Σοσιαλδημοκρατικών, διαχείρισης, ριζοσπαστικών , οικολογικών , και επαναστατικών.Όλες οι απόψεις εμπεριέχουν ένα τμήμα της αλήθειας.,όλες οι απόψεις φωτίζουν πολύπλευρα την πραγματικότητα και καμία δεν πρέπει να αποκλείεται.Κανείς δεν πρέπει να φοβάται να ακουστεί η άλλη άποψη. Απεναντίας είναι η άλλη άποψη εκείνη που θα τον απελευθερώσει από τα δεσμά του πολλές φορές. Το δύσκολο είναι η σύνθεσή τους στο να λύνει το πρόβλημα.
Το δεύτερο είναι από το πολυσύνθετο κουβάρι της πραγματικότητας να επιλέξει ακριβώς σε πρώτη προτεραιότητα το βασικό που από αυτό εξαρτώνται όλα τα άλλα.
Στην προκείμενη περίπτωση βασικό ζήτημα είναι η ακύρωση του Μνημονίου. Είναι η μόνη λύση που δίνει λύση στο Ελληνικό πρόβλημα και καμία άλλη. Καμία άλλα πολιτική δύναμη δεν το έθεσε τόσο καθαρά στον Ελληνικό λαό και δεν κάλεσε για αντιμνημονιακή κυβέρνηση ριζοσπαστική εδώ και τώρα. Και ο λαός επιθυμεί διακαώς μια λύση τώρα στα βάσανά του.
Ο Λένιν το είχε θέσει σαν το βήμα τακτικής που δίνει την δυνατότητα μεγάλων συμμαχιών στο ,, Ένα βήμα  μπρος ,,.
Το τρίτο είναι το όραμα της Σοσιαλιστικής Ευρώπης των λαών σαν στρατηγικός στόχος.Οι λαοί πάντα επιθυμούν και το μεγάλο όραμα να έχουν μπροστά τους. Μπορεί αυτό το όραμα να φαντάζει λίγο-πολύ μακρινό ή όχι , όμως  αυτό τους δίνει την ελπίδα να προχωρήσουν. Το δύσκολο είναι να συνδυάσεις τον τακτικό σου στόχο-το αντιμνημόνιο- με τον στρατηγικό σου στόχο σε ένα μείγμα ρεαλισμού και οράματος.
Και εδώ και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πρωτοπορία όχι μόνο της Ελλάδας , αλλά και της Ευρώπης.
Γι΄αυτό και το ενδιαφέρον αντιπάλων και φίλων και στο εξωτερικό για το πείραμα του Συριζα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου