Translate

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Προς παράγοντες Ληξουρίου για το Μαντζαβινάτειο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα  27 .12.  το κλείσιμο της Εφορίας ; από δέκα  παράγοντες του Ληξουρίου και  άλλους πέντε   τοπικούς άρχοντες για να διαμαρτυρυθούν για το επικείμενο κλείσιμο του Ματζαβινάτειου Νοσοκομείου.Φυσικά όπου  λείπει η αξιοπιστία λείπει και η μαζική λαϊκή παρουσία και η σοβαρότητα.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η  χαμένη αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου του συστήματος, τα δάκρυα κατόπιν εορτής, το να προσπαθείς να πατείς σε δύο βάρκες ταυτόχρονα , να τα έχεις καλά με τον χωροφύλαξ και τον αρχιφύλαξ , όχι μόνο δεν βοηθάει να γίνει ένας πραγματικός λαϊκός ξεσηκωμός για να αποτραπεί το κλείσιμο του Ματζαβινάτειου Νοσοκομείου , αλλά και δυσκολεύει αυτή η  προσπάθεια.
Όλα πήγαν από την αρχή λάθος στην λεγόμενη λαϊκή συνέλευση της προηγούμενης μέρας στην αίθουσα του Δημαρχείου.Οι παράγοντες του συστήματος που πρωτοστάτησαν δεν ενέπνευσαν από την αρχή την εμπιστοσύνη του κόσμου που έμεινε στην γωνία του και παρακολούθησε από απόσταση την ισχνή παρουσία των παραγόντων.
Δυστυχώς δεν εισακούστηκαν οι προτάσεις των αντι-μνημονιακών δυνάμεων που παρευρέθηκαν στην συνέλευση  στο να δοθεί δυναμικός  τόνος  αντι-μνημονιακού , ριζοσπαστικού περιεχομένου τόσο στο ψήφισμα όσο και στον αγώνα για την διάσωση του τελευταίου οχυρού του κοινωνικού κράτους, σε μια Παλική που παρά την προσφορά της πλήττεται από την λαίλαπα  του καταστροφικού Μνημονίου.
Για να  υπάρχουν πράγματι αποτελέσματα πρέπει πρώτα ο λαός να πιστέψει ότι γίνεται σοβαρός αγώνας αντι-μνημονιακός ενάντια στην κυβέρνηση των τραπεζιτών και μόνο τότε όταν ο λαός  ενεργήσει  σαν κοσμοπλυμμήρα ,μπορεί να να δοθούν αποτελέσματα.
Ας σταματήσουν λοιπόν οι διάφοροι παράγοντες του συστήματος να ενεργούν γιατί οποιαδήποτε ενέργεια και να κάνουν δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανένα.

Στέλιος Ματαράγκας
Μέλος της ΝΕ Κεφαλονιάς ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου