Translate

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Πως πραγματικά θα αντισταθούμε στο κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου

 Μερικές σκέψεις  από την  συγκέντρωση στο Εργατικό κέντρο για το κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου.Η υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας στον Νομό μας είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους. Εδώ δεν χωρούν κομματικές σκοπιμότητες, παραγοντισμοί και φιοριτούρες. Είναι ζήτημα επιβίωσης.
Η βήμα -βήμα καταστροφή της Δημόσιας Υγείας που συντελείται  χρόνια από το διεφθαρμένο νέο-Φιλελεύθερο καθεστώς έχει οδηγήσει το άλλοτε κραταιό  Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο να είναι μια αποθήκη ψυχών εργαζομένων και ασθενών και τίποτε άλλο.Σκιά του παλιού εαυτού του.

Στο ίδιο σημείο βαδίζει σιγά-σιγά  και το Νοσοκομείο Αργοστολίου εγκαταλελειμμένο στην τύχη του.
Τα αρπακτικά ιδιωτικά συμφέροντα καραδοκούν και υπολογίζουν την κατάλληλη στιγμή για να αρχίσουν το στήσιμο μιας ιδιωτικής κλινικής για προνομιούχους.Λεφτά σίγουρα και πολλά. Η ανάγκη και αρρώστια δεν σηκώνουν καθυστερήσεις. Για τους υπόλοιπους θα υπάρχει η αποθήκη ψυχών που θα ονομάζεται Δημόσιο Νοσοκομείο.
Ο καταστροφικός  δρόμος του Μνημονίου συνεχίζεται και στον τομέα της Υγείας από την τριμελή κυβέρνηση και την τρόικα.
Αν υπήρχε όμως ενωτικό πνεύμα  στον χώρο του Εργατικού κέντρου θα μπορούσαμε να συστήσουμε μια αγωνιστική Παγκεφαλινιακή Επιτροπή αποτελούμενη από ανθρώπους εκτός συστήματος και τότε πραγματικά ο λαός της Κεφαλονιάς θα μας ακολουθούσε στην αξίωσή μας να μην κλείσουν το Νοσοκομείο.
Θα συμβάλλαμε όχι σε μια άλλη λιτανεία αλλά στο κτίσιμο ενός ρωμαλέου λαϊκού κινήματος στην Κεφαλονιά.

Στέλιος Ματαράγκας
Μέλος Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου